Over Ons

Over ons

Opscheppen past niet echt bij ons. Toch moet gezegd dat wij het grootste private label bedrijf van Nederland zijn op het gebied van decoratieve cosmetica. Ook op andere cosmeticaterreinen spelen wij al jaren een belangrijke rol.

Mondial Cosmetics ontwikkelt succesvolle producten en series in opdracht van onder meer gerenommeerde cosmeticabedrijven, drogisterij- en parfumerieketens, modemerken en retailketens. De basis van dat succes is volgens ons de combinatie van úw kennis van uw eigen merk en onze ervaring met cosmetica. Daarom stellen wij ons altijd pro-actief op en denken wij graag met u mee.

Van alle markten thuis

Cosmetica is een breed begrip waarbinnen wij alle facetten beheersen. Van oudsher zijn wij bijzonder sterk in decoratieve cosmetica. Maar ook het ontwikkelen en produceren van verzorgingsproducten, parfums en medische hulpmiddelen kent voor ons geen geheimen.

De wereld als inspiratie

Onze creatieve mensen reizen continu de hele wereld over om zich te laten inspireren, onder meer via shows en beurzen en door middel van storechecken. Zo signaleren zij de laatste trends op het gebied van mode, vormgeving en vernieuwende productconcepten. Ook volgen zij nauwlettend de belangrijkste vakliteratuur en de nieuwste trendinformatie. Met dit alles voeden zij de afdelingen inkoop en R&D. Als team gaan ze voor u aan de slag om al deze informatie en indrukken te vertalen naar innovatieve trendproducten. Op uw verzoek of op eigen initiatief, maar altijd met groot enthousiasme. Dat resulteert in een goed uitgewerkt voorstel voor receptuur, verpakking en richtprijs. En dat leidt uiteindelijk weer tot een uniek en origineel product dat helemaal past in deze tijd en zich onderscheidt van andere private labelproducten.

Inhouse design

Uw cosmeticaconcept komt tot leven in onze eigen ontwerpstudio. Daar werken we creatieve ideeën uit tot bijvoorbeeld 3D mock-ups en presentaties. Ook maken we hier technische werktekeningen voor bijvoorbeeld verpakkingen.

Organisatie

Mondial Cosmetics maakt deel uit van de Makati Group. Deze bestaat verder uit Grumetti, een verkoop- en productie-organisatie in Polen. Daarnaast hebben wij een aantal eigen kwaliteitsmedewerkers in China. Zij controleren in onze opdracht de materialen die we inkopen in het Verre Oosten. Zodat wij zeker weten dat alles wat naar de fabrieken in Nederland of Polen komt, voldoet aan onze strenge kwaliteitseisen.